23 November – de boekpresentatie

Op woensdag 23 november 2019 was er bij het Mauritshof in IJzendijke de boekpresentatie. Van de uitgenodigde buurtbewoners had een bijzonder groot deel positief gereageerd. Uiteindelijk waren er meer dan 50 genodigden. Dit waren zowel huidige bewoners, alsook veel oud-bewoners uit de polders rond Schorersgraf. Daarbij waren ook aanwezig namens de gemeente Sluis, mevrouw R. de Feijter (wethouder) en Arco Willebroordse (cultuur ambtenaar) en diverse mensen die meegeholpen hebben aan de totstandkoming van het boek.

Tijdens de presentatie kwamen er veel gedeelde herinneringen boven water. Zoals het feit dat bij werkzaamheden aan de Laurinaweg een paar jaar geleden nog oude stenen naar boven gekomen zijn. En dat er een grafsteen is van Willem Schorer in een kerk in Middelburg. Onderzoek moet uitwijzen of dit de Willem Schorer J.G. Zn. van Schorersgraf is (die pertinent tegen graven in de kerk was) of van zijn tijd- en naamgenoot Willem Schorer, J.A. Zn. (1725-1793) die net als Willem J.G. Zn. (1717-1800) geïnvesteerd heeft in de Hoofdplaatpolder.

Met de boekpresentatie startte ook de beschikbaarheid van het boek voor een breder publiek, via onderstaande verkooppunten:
– bij eetcafe Hofzicht van de familie Seegers aan de Koninginnestraat in IJzendijke
– bij de Mauritshof van de familie Buysse-Doens aan de Mauritsweg
– bij de speciaalzaak van Petra en Annie aan het Eenhoornplantsoen in Oostburg.

Wethouder mevrouw R. de Feijter ontvangt boek van Ronald Buijsse